iulie 5, 2014 Posted by grafvision in Evenimente Demmers Romania

Jazz in the Park

Peste 23.000 de persoane au participat la cea de-a doua ediție a Jazz in the Park, primul festival din România care aduce muzica bună în parcul central al orașului. Evenimentul organizat de asociația Fapte s-a desfășurat în perioada 4-6 iulie la Cluj-Napoca și a însemnat zece concerte, un târg în aer liber cu peste o sută de expozanți, activități pentru copii și adulți și… multă relaxare în hamace, pe pături sau direct pe iarbă.

Pe timpul zilei, vizitatorii – majoritatea clujeni, dar și persoane venite din alte zone, de la Timișoara și Iași la Brașov și București – s-au delectat cu jocuri de societate, au testat bicicletele Pegas și eBike-urile cu motor Bosch, au citit, au povestit cu prietenii și s-au plimbat prin târgul de anticariat, antichități, modă și produse handmade. Un număr de 107 expozanți și-au prezentat produsele în cadrul târgului, de la bijuterii realizate artizanal și produse tradiționale românești până la haine, cosmetice bio, viniluri cu muzică bună și mobilier vintage. Zona de relaxare PMA a fost cea mai populară pe timpul zilei, iar antrenul a fost asigurat aici de Lights Out împreună cu Nuages Quartet, Disco Sigaretta și Cercul Întreg. Youth@Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului a organizat un campionat de boardgames, campania „Cu cărțile pe față” a venit cu o bibliotecă, iar hamacele de la Marea Hămăceală au fost mai tot timpul ocupate. Sâmbătă, în zona fântânii a avut loc prezentarea de modă „Rochia calendar – Vara” a creatoarei Călina Langa, iar duminică, Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a vernisat în clădirea Casino prima ediție a Salonului Foto APPC.

Concertele de pe scena instalată pe aleea principală a parcului au început vineri cu Luz Azul, o trupă de bossa nova și jazz din Serbia, și au continuat cu un recital de excepție – Teodora Enache și Lars Danielsson, care au adus zâmbete pe fețele iubitorilor de muzică bună. Prima seară s-a încheiat cu Jazzybirds, trupă clujeană în plină ascensiune.

Click to share thisClick to share this