Matcha, aurul verde

Matcha, ceaiul pudră al ceremoniilor japoneze este cea mai preţioasă redescoperire a secolului XXI în domeniul ceaiului. Descoperit acum 2000 de ani, de câtre călugării budhişti, astăzi este văzut, ca unul dintre ceaiurile cele mai exclusiviste, iar cantităţile în care acest ceai se obţine sunt limitate.

Matcha, este produsul material primă ideală şi pentru producerea delicateselor pe bază de ceai verde. Echipa Demmers Teehaus, împreună cu ciocolatieri, patiseri, producători de îngheţată şi bucătari, deja au creat şi au pus spre vânzare ciocolate, deserturi, şi băuturi cu Matcha.

Demmers Teehaus este partenerul ideal, pentru toţi cei care caută cea mai bună calitate a acestui aur verde. Vă oferim:

- BIO Japan Matcha - 30 g - dedicat iubitorilor de ceai;

- Matcha Creation - 200 g - special pentru “creaţii ale barmanilor” şi pentru iubitorii de latte;

- BIO Matcha for Cooking - 100 g/1kg - dedicat bucătarilor, ciocolatierilor şi patiserilor.

Benefiicile consumului regulat al ceaiului Matcha:

Este binecunoscut faptul că se recomandă un consum zilnic de ceaiuri verzi. Când consumaţi Matcha, beneficiile aduse sănătăţii Dvs. întrec cele ale ceaiului verde, deoarece atunci când îl consumaţi, îngeraţi toată frunza, nu doar infuzia acestuia.

O singură cană de ceai Matcha, echivalează cu zece căni de ceai verde, ca valoare nutriţională şi ca nivel de antioxidanţi. Matcha deci, este de neegalat pentru concentraţia următoarelor substanţe:

- L-teanină;

- nivel ridicat de clorofilă;

- bogat în fibre vegetale;

- caroten;

- şi excelează în conţinutul de vitamina A, B,C şi E, seleniu, crom, zinc şi magneziu;

Date fiind cele enumerate mai sus, Matcha este un aliat împotriva cancerului, în lupta cu depozitele adipoase, accelerează metabolismul, asigură un ten luminos şi dă un plus de energie organismului.

Asiguraţi-vă că folosiţi zilnic sau săptămânal acest aliat al sănătăţii Dvs., şi că folosiţi o sursă certificată.

Vă dorim o iarnă verde, pentru că verde este culoarea sănătătii!

BIO Japan Matcha

Ceai verde pudra exceptional, recoltat de pe plantatii strict controlate biologic din sudul Japoniei. Este prparat în ceremoniile de ceai japoneze, dar este cunoscut si în combinatia matcha latte. O masura /cana, dupa gust, vezi reteta online. Dupa deschidere se pastreaza cel mai bine în frigider.

Din ce in ce mai multi consumatori, din toate colturile lumii, se indragostesc de acest ceai rafinat, iar tot mai multi producatori din industria alimentara descopera potentialul fabulos al acestui ceai clasic. Matcha este materia prima ideala pentru tot mai multe produse: ciocolatieri de renume au creat ciocolata, trufe si bomboane matcha; exista inghetata, frappe, prajituri, latte din matcha si smoothie din matcha. Si totul a pornit de la un ceai.

In toata Japonia nu exista decat cateva zeci de cultivatori care detin know–how-ul pentru a produce acest sortiment de ceai delicios. Ceaiul cultivat pentru matcha creste in plantatii speciale, umbrite artificial inainte de recoltare, schimband astfel compozitia substantelor active in frunzele de ceai. Frunzele proaspete, imediat dupa ce sunt culese, se usuca, apoi sunt macinate in mori speciale pana la o gradatie fina de pulbere.

Amestecand cu un tel din bambus vom obtine o bautura unica si cremoasa.

Mod traditional de pregatire:
- Se fierbe apa si apoi se lasa sa se raceasca la 80 grade Celsius;
- Se adauga in ceasca 2 g matcha (2 linguri de bambus sau 1/2 lingurita ceai);
- Se toarna 80 ml de apa peste matcha, apoi se amesteca usor cu un tel din bambus pana se formeaza o spuma fina.
Dupa aproximativ 15 secunde "puteti servi o ceasca de Matcha".


Ceaiul matcha si sanatatea:
Cand beti matcha, savurati intreaga frunza dispersata in apa. Principala diferenta intre matcha si alte ceaiuri, indiferent ca sunt negre sau verzi, este ca se foloseste intreaga frunza si nu doar infuzia.
Datorita faptului ca la matcha se consuma toata frunza de ceai, consumatorii acestui produs se bucura de o mai mare concentratie de antioxidanti, vitamine, minerale si fibre.

Detalii nutritionale:
Matcha contine de 10 - 15 ori mai multi antioxidanti fata de ceaiul verde varsat si de peste 137 ori mai mult decat in ceaiul verde regular (la plic). EGCG chatechinele sunt un set de polifenoli care se gasesc in special in ceaiul verde. Cercetarile au aratat ca chatecinele din matcha ajuta sistemul imunitar, stimuleaza metabolismul si controleaza nivelul colesterolului si al zaharului din sistemul sangvin. Numeroase cercetari au concluzionat ca matcha previne si reduce riscul aparitiei cancerului.

Click to share thisClick to share this