Cum se prepara un ceai Matcha?

Pentru ca sa ne preparam un ceai Matcha de calitate, avem nevoie de: Matcha Green Tea Powder - vezi variantele pe care ti le punem la dispozitie, bol pentru Matcha(Chawan), linguritza din bambus pentru Matcha (Chashaku), telul din bambus pentru Matcha( Chasen), servet din material( Chakin) si bineinteles apa proaspata, daca se poate de la izvor.


Inainte sa purcedem la prepararea Matcha, trebuie sa ne preincalzim bolul si sa trecem telul prin apa fierbinte(daca folosim pentru prima data telul de bambus, trebuie sa-l oparim - in urma acestui procedeu, o sa vedeti cum telul se “deschide”); dupa ce am preincalzit bolul si am clatit telul trebuie sa ne uscam vasele prin stergerea lor cu servetul.


Volumul de apa necesar pentru o portie este intre 40 si 70 ml(apa care nu trebuie sa aiba mai mult de 70 de grade celsius), depinde de tipul de ceai Matcha.

Poza 1: punem Matcha Green Tea in bol, cu ajutorul linguritei din bambus - dozam aurul verde, functie de numarul de portii pe care le vom servi - 2 grame/ portie.

Poza 2: adaugam peste Matcha green Tea o parte din apa deja pregatita, si amestecam energic, telul de Matcha descriin in bol forma literei “Z”.

Poza 3,4 si 5: se adauga si volumul de apa ramas si se amesteca in continuare dupa aceeasi recomandare ca si mai sus(folosindu-ne de mobilitatea incheieturii mainii).

Poza 6: cand am terminat de omogenizat ceaiul cu apa, si cand la suprafata bauturii avem o spuma fina, putem consuma ceaiul Matcha.

Recomandari:

  1. Dupa ce ati deschis ambalajul in care ati cumparat Matcha Green Tea, sa pastrati in frigider;

  2. Daca e nevoie, folositi si o sita pentru ca Matcha sa nu se stranga sub forma de bulgarasi(din cauza umezelii pot aparea astfel de bulgarasi, ceea ce nu inseamna ca e vreo problema).

MINTA-Februarie-Matcha-Demmers-v2_1
Click to share thisClick to share this