Ceaiul Lunii FEBRUARIE - Japan Gyokuro Asahi

300---JAPAN-GYOKURO-ASAHI

Ceai japonez de calitate superioara, cultivat în semiumbra. Frunzele verzi, luminoase sunt rulate în ace fine si au o textura matasoasa, neteda. Infuzia este usor fructata, de un verde pal, cu o minunata aroma umami (al cincilea gust de baza, conform japonezilor).

Mod de preparare:
Intr-un ceainic preincalzit punem 2 lingurite de ceai, turnand apoi 450 ml apa fierbinte peste. In cazul ceaiurilor verzi temperatura apei trebuie sa fie de aprox. 75-80 grade Celsius. (temperatura optima se obtine daca lasati apa la racit 2-3 minute si apoi introduceti in ceainic).

Timp de infuzare recomandat: maxim 2 minute.
Daca ceaiul se lasa mai mult timp la infuzat decat cel recomandat, devine foarte amar, de nebaut. A se pastra la intuneric, intr-un loc uscat si rece, inchis ermetic.

Click to share thisClick to share this