CEAI DE PLANTE MEDICINALE

Új lap - 1
 

Ceai de plante medicinale. Plăcere şi sănătate.

Ceaiul de plante medicinale vă poartă simţurile într-o călătorie ispititoare. Imaginaţi-vă o pajişte înflorită, acoperită cu plante medicinale, învăluită de aerul de munte; o multicoloră diversitate naturală, ce înmagazinează puterile miraculoase ale naturii. Această imagine este cât se poate de autentică. De această dată nu vă purtăm spre ţările îndepărtate ale Asiei, ci în munţii domestici ai Europei. Afaceri familiale rurale, cu cunoştinţe acumulate de-a lungul secolelor despre agricultură şi gestionarea peisajului, au plantat, au recoltat, au uscat şi au selecţionat manual, cu multă grijă aceste minunate şi proaspete ceaiuri medicinale, în mijlocul naturii neatinse.

Magazinele noastre de specialitate de ceaiuri oferă clienţilor noştri ceaiuri delicioase, care vă ademenesc să le savuraţi şi să vă bucuraţi de ele. Ceaiurile noastre pot fi considerate ca produse ce oferă plăcere. În sensul strict al cuvântului, în cazul ceaiurilor medicinale este vorba de o infuzie de ceai, deoarece acesta nu provine de la planta clasică de ceai, Camila sinensis. Dar cine se pierde în astfel de detalii la văzul unei ceşti de ceai bine mirositoare? Dat fiind varietatea inimaginabilă a plantelor aromatice, sortimentul nostru de ceaiuri de plante medicinale oferă câte ceva pentru gustul fiecăruia.

Datorită efectului lor vindecător, multe sortimente de ceai de plante medicinale fac parte deja din remediile „medicinii populare”, susţine gura poporului. Pentru a vă oferi o idee generală, pe paginile următoare vă prezentăm principalele caracteristici ale ingredientelor ceaiurilor noastre de plante medicinale. Toate descrierile se bazează pe tradiţii vechi şi este responsabilitatea dumneavoastră personală să aplicaţi cu conştiinţă sensibilă cunoştinţele tradiţionale despre efectele plantelor medicinale asupra sănătăţii dvs. corporale. Dacă consideraţi, că mai aveţi nevoie şi de un sfat medical cu privire la ceaiurile medicinale, vă îndrumăm să apelaţi la o farmacie.

Mentă cu gust de mere verzi

are efect înviorător şi coleretic, stimulează digestia, este un uşor stimulant; ajută la eliminarea problemelor de digestie şi de stomac.

 

Urzică

ajută la reducerea nivelului de colesterol, combate diareea, stimulează metabolismul, curăţă sângele, este diuretic; previne apariţia guturaiului şi combate simptomele cauzate de lipsa de fier şi de minerale din organism.

 

Fenicul

calmează crampele, stimulează digestia, are efect antidepresiv, ajută la calmarea durerilor de gât, la tratarea tusei convulsive, a bronşitei, la tratarea durerilor apărute la nivelul stomacului şi al intestinelor, combate formarea gazelor intestinale, calmează durerile renale şi ale vezicii urinare, vindecă răguşeala.

 

Frunze de zmeură

reduce inflamaţiile, are efect benefic asupra organismului, provoacă strângerea ţesuturilor; ajută la combaterea simptomelor renale şi a durerilor tipice femeilor.

 

Ghimbir

are efect încălzitor, stimulează digestia, are efect de slăbit, calmează crampele, are efect înviorător şi armonizator; ajută în cazul bolii de călătorie, a gripei, reumei, a senzaţiei de frig, a încordărilor nervoase, întăreşte stomacul.

 

Muşeţel

Are efect calmant şi potolitor, calmează crampele, ajută la vindecarea rănilor; potoleşte durerile de cap, combate formarea gazelor intestinale şi problemele de digestie.

 

Mentă verde

are efect încălzitor, stimulează digestia, stimulează psihicul, are efect expectorant; combate formarea gazelor intestinale şi previne senzaţia de balonare.

 

Ceai de plante medicinale. Calitate şi prepare.

Ceaiurile de plante medicinale din oferta noastră, fie ele sortimente pure sau amestecuri, provin parţial din culesul din natură şi parţial de pe plantaţii de plante medicinale. În măsura posibilităţilor încercăm să procurăm plantele medicinale din producţia domestică sau de la vecinii noştri din est, care au o lungă tradiţie în cultivarea şi recolectarea plantelor medicinale.

Datorită diversităţii aromatice a uleiurilor eterice, am reuşit să realizăm întregul sortiment de ceai de plante medicinale fără arome adiţionale. Mai mult, la achiziţionarea ingredientelor (în funcţie de ofertă) acordăm prioritate ingredientelor care provin dintr-o agricultură ecologică, căci în final calitatea aromei este factorul hotărâtor în luarea deciziilor. Ceaiurile de plante medicinale pure, provenite dintr-o agricultură ecologică sunt declarate în mod corespunzător.

AT-BIO-301

Agricultură din UE/în afara UE

 

oate plantele medicinale corespund 100% normelor calitative impuse de DEMMERS TEEHAUS. Testăm cu mare grijă toate ceaiurile şi ingredientele utilizate, în laboratorul nostru de producţie le supunem unui test de control regulat în privinţa reziduurilor. Plăcerea dvs. de savurare a ceaiului este garantată prin îndeplinirea integrală a tuturor măsurilor de asigurare a calităţii, pornind de la ţara de provenienţă şi până la ceaşca dvs. de ceai!

INDICAŢIE IMPORTANTĂ

6-12 g/L 100°C 5-8 min.

Turnaţi mereu apă clocotită peste ceai, apoi lăsaţi să acţioneze aproximativ 5 minute, doar astfel veţi obţine un aliment sigur! Prin diversitatea dimensiunilor şi volumului ingredientelor, recomandarea de dozare de pe etichetă are doar un caracter informativ. După gustul şi preferinţele dumneavoastră personale, luaţi mai mult sau mai puţin ceai, prelungiţi timpul de înmuiere şi îndulciţi ceaiul preparat cu miere sau zahăr candel.

 

Ceai de plante medicinale. Ingrediente şi efectele acestora.

Levănţică

linişteşte crampele, îmbunătăţeşte somnul, are efect dezinfectant şi calmant, intensifică circulaţia sângelui; ajută la combaterea problemelor intestinale şi de stomac, combate diareea şi tulburările de somn.

Floarea de tei

provoacă transpiraţie, calmează crampele, are efect expectorant; ajută la tratarea răcelii, tusei, guturaiului, gripei sau a bronşitei.

Mate

are efect de slăbit, reduce pofta de mâncare, este un stimulent puternic, stimulează digestia; îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sângelui.

Roiniţa

provoacă transpiraţie, are efect calmant, linişteşte crampele şi îmbunătăţeşte somnul; ajută la combaterea problemelor de stomac, elimină starea de greaţă şi tulburările de somn.

Flori de portocale

este un excelent calmant, îmbunătăţeşte calitatea somnului; ajută în caz de nervozitate şi de tulburări ale somnului.

Mentă

stimulează metabolismul, are efect dezinfectant şi efect expectorant asupra căilor respiratorii; ajută la tratarea răcelii, calmează durerile de cap, combate problemele de stomac, de intestine şi de biliare.

Salvie

reduce inflamaţiile, calmează crampele, are un efect puternic dezinfectant; ajută la combaterea inflamaţiei gingiilor, faringelui, gâtului şi a amigdalelor.

Verbină

are un efect calmant, înviorător, stimulează pofta de mâncare, calmează crampele; ajută la combaterea problemelor de stomac.


 

 

 
 
 
 
 
 

 

Click to share thisClick to share this